Life in the UK: Zvládli by ste test na britské občianstvo bez prípravy?

Pozrite sa, ako vyzerajú testy na britské občianstvo. Zvládli by ste test na občiantstvo bez prípravy?

Počas posledného roku sa zvýšil počet ľudí, ktorí majú záujem o test Life in the UK, a teraz pokiaľ ste test nezvládli na prvýkrát, musíte čakať 1 až 2 mesiace na ďalší test.

1. What does the UK offer to its residents?
A. Untaxed income
B. Freedom of belief and religion
C. Luxurious Life
D. Free TV license

2. Which operas were written by Gilbert and Sullivan?
A. HMS Pinafore and The Mikado
B. Tim Rice and Evita
C. Jesus Christ Superstar
D. The Phantom of the Opera

3. Hadrian’s Wall is a popular UNESCO World Heritage Site
A. True
B. False

4. When did Ireland split into 2 countries?
A. 1925
B. 1949
C. 1922
D. 1934

5. Who was Henry Purcell?
A. An actor
B. A musician
C. A poet
D. A gardener

6. What do you need to apply for UK citizenship?
A. Have a driving license
B. Be able to use computers in English
C. Have a university degree
D. Speak and read English

7. Where is Loch Lomond located?
A. Wales
B. England
C. Scotland
D. Northern Ireland

8. Where did the people of the Bronze Age bury their dead?
A. Coffin Houses
B. Graveyards
C. Gardens
D. Round barrows

9. How long did the Romans stay in Britain?
A. 600 years
B. 300 years
C. 400 years
D. 100 years

10. Who mapped the coast of Australia?
A. James Cook
B. Admiral Nelson
C. Sir Francis Drake
D. Sake Dean Mahomet

11. Who became Prime Minister during WWII?
A. Tony Blair
B. Winston Churchill
C. Margaret Thatcher
D. Robert Walpole

12. Who invented the World Wide Web?
A. James Goodfellow
B. Florence Nightingale
C. Sir Tim Berners-Lee
D. Alexander Fleming

13. What was the population of the UK in 1901?
A. 40 million
B. 60 million
C. 50 million
D. 27 million

14. What is the Church of England known as in Scotland and the US?
A. The State Church
B. The Episcopal Church
C. The Anglican Church
D. The Catholic Church

15. What is known as Lent?
A. The 40 days after Easter
B. The 40 days before Easter
C. The 40 days before Christmas
D. The 40 days after Christmas

16. Who won gold medals in rowing in five consecutive Olympic Games?
A. Dame Ellen MacArthur
B. Sir Steve Redgrave
C. Sir Chris Hoy
D. Sir Roger Bannister


17. Where in Scotland is known as the home of golf?
A. Edinburgh
B. Glasgow
C. Aberdeen
D. St Andrews

18. Where does the Fringe take place?
A. Edinburgh
B. London
C. Newcastle
D. Liverpool

19. What does the TV licence money pay for?

A. Freeview Channels
B. All Free Radio Channels
C. The BBC
D. Electricity

20. When do pubs usually open?
A. 10:00 PM
B. 11:00 AM
C. 4:00 PM
D. 1:00 PM

21. How old is Big Ben?
A. 170
B. 150
C. 200
D. 220

22. What is the monarch’s ceremonial role?
A. Making parliamentary policies
B. Opening a parliamentary session
C. Going abroad
D. Travelling in the UK

23. Where does the Prime Minister reside?
A. The Buckingham palace
B. 10 Downing Street
C. 1 Devonshire Terrace
D. 76 Charlotte Street

24. What is the money limit for the small claims procedure in England and Wales?
A. £3,000
B. £5,000
C. £6,000
D. £4,000

Správne odpovede:
1.B 2.A 3.A 4.C 5.B 6.D 7.C 8.D 9.C 10.A 11.B 12.C 13.A 14.B 15.B 16.B 17.D 18.A 19.C 20.B 21.B 22.B 23.B 24.B

Ďalšie testy Life in the UK




Ahoj!

Čítaj nás na Facebooku!

Powered by WordPress Popup

Táto stránka používa cookies. Viac

Súbory cookie môžeme používať na našich webových stránkach na zobrazenie obsahu a reklám, ktoré sú prispôsobené vašim záujmom. Tieto malé textové súbory cookies môžu zhromažďovať informácie o vašich zvyklostiach pri prehliadaní našich webových stránok. Stránka používa služby tretích strán, ktoré môžu umiestniť na vašom počítači súbory cookies. Jedná sa o Google Analytics, Google Adsense, Facebook, PayPal.
Viac

Zavrieť