Labouristi zaujali stanovisko v otázke opakovaného referenda o Brexite

Členovia Labouristickej strany dostali emailom oficiálne oznámenie postoja vedenia strany v otázke opakovaného hlasovania o členstve v Európskej únii v prípade, pokiaľ vládnúca strana zaháji referendum.

Jeremy Corbyn po dlhých mesiacoch váhania a protichodných vyhlásení nakoniec schválil postoj strany v otázke členstva v EÚ, nezávisle od toho, ako by bola sformulovaná otázka na druhom referende, labouristi budú vystupovať za zachovanie členstva Spojeného kráľovstva v Európskej únii.

Konsolidovaný postoj labouristickej strany vznikol po niekoľkých týždňoch rokovaní medzi vedením všetkých odborov a ďalších zväzov.

V liste členom strany sa nehovorí, či sa stratégia prejaví na zachovaní členstva v EÚ v predvolebnom manifeste strany, pokiaľ sa budú v krajine opäť konať predčasné voľby, avšak podľa slov Corbyna budú “labouristi viesť kampaň za zachovanie členstva v Európskej únii v čase, keď sa konzervatívci snažia o prevedenie tvrdého Brexitu, a pokiaľ sa pokúsia zaviazať krajinu zmluvou, ktorá nechráni národné hospodárstvo a pracovné miesta.”

Pridajte svoj komentár!

Ahoj!